Det vart op!

Ja, jag skulle ju få besked senast måndag om det blev operation eller inte. Sagt det förr och säger det igen. Kommunikationen... Typ 19.30 ringde det iallafall. Det hade varit strul med telefonen under dagen, så man hade inte kunnat ha den kontakten man ville med Uppsala. Men på tisdag 8.30 var det rond i Uppsala, med käk- och plastikkirurger. Jag skulle få veta efter det. Men allt pekade mot att det inte skulle bli det. Fast han ville inte säga det rakt ut. Men jag fattade ju.
När det ringde från skyddat nummer tidigare idag gick pulsen från nästan normal till skyhög direkt. Så fort jag svarade i princip, så sa hon att dom hade beslutat sig för op! Jag kunde inte tro det, var såå inställd på att det inte skulle bli. Men det vart det! Med några förvarningar om att det kunde ju bli inställt om det kom akuta saker emellan osv. Det här var väl vid 10. Innan 15 skulle jag vara i Sundsvall.
Jobbade några timmar till och så drog vi iväg. Inskrivningen. HAHA! "Är du fullt frisk?" "Ja" "allergier?" "näpp!" "Funderingar?" "Jag vill INTE spy efter op!" "Mår du lätt illa?" "Inte precis" "Då ska du inte behöva kräkas efteråt." 
Bra så. Fick lite snabb info om hur det skulle gå till. Tog väl inte ens fem min.
Senare ringde Lars igen. Det kommer vara två kirurger med och en som ska utbilda sig till specialist. De har goda förhoppningar att benet kommer hålla ihop. Dock är det stor risk att jag förlorar lite känsel i hakan/underläppen eftersom nerven, som vanligtvis är skyddad av ben, ligger löst inne i cystan. Dock så vet man det säkert först om ett år... Vi gick igenom mediciner jag skulle få. För att minska blödningsrisk, antibiotika, smärtstillande. Så frågade han om trombosprofylax, har du någon åsikt om det? Hahaha. Sjuksköterskan igen. Jo, men det kan väl kanske vara bra? Så vi får se vad han bestämmer sig för!
Nu är vi incheckade på patienthotellet.
Heja descutan! Mitt hår är som svinto. Plus att jag måste upp och duscha imorron igen. Jag hatar att duscha på morgonen!! Well. Ba gilla läget! Ska vara på avd. kl 07 imorgon, jag är först planerad om det inte kommer något akut. Fast tydligen är min op också rätt akut så liten risk att den ställs in...
Nu kör vi!! Hårda dygn väntar. Det som inte dödar det härdar! Kom ihåg det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0