MR och CT

Jaha. Så kom remisserna för röntgen. MR 12/6 och CT 2/7. Ungefär som väntat. Men så slog det mig. Magnetröntgen och tandställning… Klingar mycket dåligt i mina öron. Frågade en läkare via jobbet vad han trodde, och han sa direkt att det kommer ju inte att gå! Nä, precis vad jag tänkte. Så jag ringde till Sundsvall, frågade om det verkligen gick att göra MR med tandställningen?
”Hade du tandställningen när du gjorde förra MR?”
”Nä”
”Okej… Jag ska kolla upp det där och så återkommer jag till dig!”

Gick en liten stund bara, innan hon ringde upp: ”Nu har jag kollat det där och det ska inte vara några större problem”. Okej, bra, då kör vi.  


Ner till Sundvall, in på MR. Hade en lite konstig känsla, så frågade igen om det verkligen inte gjorde något att jag hade tandställningen?
”Jo. Det kommer ju störa på bilderna!”
”Men jag ringde ju hit och frågade och hon sa att det var okej?!”
”Ja… Vi tar några provbilder så får vi se hur mycket det stör eller om vi kan få några vettiga bilder ändå”


Testbilder togs. Och nä. Det gick inte att tyda något överhuvudtaget. Vi skulle prova en annan kamera som var svagare på nåt vis, för att se om det gick. Men medans jag väntade på det kom röntgenläkaren. Hon berättade att det inte var någon idé att prova den andra kameran för det skulle bli exakt samma effekt av tandställningen på den. Hon bad om ursäkt flera gånger för att jag hade fått åka till Sundsvall helt i onödan och sa också att det måste blivit något missförstånd hos den jag pratade med i telefonen, att hon kanske trodde att jag skulle röntga knät eller något, inte käken. 
Hon sa att tandställningen måste tas bort innan man kan göra en MR och om det behövs får dom väl sätta tillbaka den efteråt (HELL NO!). Hon tyckte att den skulle tas bort innan CT också.
Jag jublade inombords! Tandställningen bort?! Men nä, det kändes för bra för att vara sant. Röntgen skulle säkert bara bli framflyttad till hösten eller nåt…
Röntgenläkaren sa att hon skulle skriva ett utlåtande på dom bilder som fanns, och utlåtandet var ungefär att bilderna är omöjliga att tolka så länge tandställningen finns, och hon tyckte även att jag skulle prata med käkirurgen och trycka på, så det kom från flera håll liksom. Sagt och gjort, vi gick iväg och lämnade ett meddelade till Lars på käkkirurgen.


Hem igen. Vi skulle åka till summerburst samma dag. Så när jag satt och väntade på skjutsen till flyget ringde det från skyddat nummer. Lars som ringde. Han beklagade igen att jag behövt åka till Sundsvall i onödan, och sa att det hade blivit bestämt att tandställningen skulle bort så fort det fanns en tid i Övik. HALELUJA! Han hade redan pratat med tandregleringen och dom skulle höra av sig. Jag bestämde där och då att jag skulle ringa kl. 07 på måndag morgon, haha! 
Men dom ringde och väckte hela hotellrummet på fredag morgon, och jag fick en tid torsdagen efter, igår. 


Alltså är jag utan tandställning nu, och det känns så obeskrivligt skönt så det finns inte!!
Jag känner mig normal igen. Det spelar ingen roll vad folk säger, man bryr sig ändå. Den var i vägen, krångligt att borsta tänderna och man kände sig inte speciellt självsäker, haha! 
Jag kan leva med att bara få äta ”mjuka” saker. Det kan jag leva med länge, bara jag slipper tandställningen! Jag har väntat på att ta bort den sedan den dagen den sattes in. 
Det är fortfarande lite ömt i tänderna, men ja. Jag får ju liks inte tugga något så det gör inte så mycket.


Har även fått ny kallelse till MR. Sundsvall såklart. MEN! Nån i Sundsvall måste ju ha ramlat och slagit huvudet HÅRT, för jag har tid för CT och MR SAMMA DAG! Med bara två timmars mellanrum! Miracles do happen! Så 2/7. Håll tummarna! 


RSS 2.0