Ettårsdag 🎉

För ett år sedan gjorde dom första operationen i Sundsvall. Satte ett drän i vad man trodde var en enkel keratocysta. Även fast jag fått beskedet ett tag innan så känns det ändå som att allt började här. Innan det här hade jag ju ingen aning om vad som väntade. Sen visade det sig att nä, det var nog inte så enkelt ändå. Och det jag trodde skulle vara över på 6, max 9 månader är egentligen inte över än.
När jag kom tillbaka efter sjukskrivningen och bara jobbade 50% fick jag höra att "alla har ett förlorat år i sitt liv. 2015 är nog ditt." Ja, kanske. Men nä. Jag tänker inte se det så. För en annan människa, min bästa väns mamma, har lärt mig att det finns en mening med allt som sker. Även om jag inte riktigt förstått meningen med exakt allt som har hänt, så är jag lite klokare nu än vad jag var för ett år sedan. 
Det är inte bara käken som hänt det här året. Massor har hänt, och egentligen har det hänt en jäkla massa bra saker. När jag tänker tillbaka på typ mars-april, så tror jag inte att operationen är det första jag tänker på ens. Jag hade en bra vår. Jag har haft en bra sommar. Och en bra höst. Självklart finns allt det jobbiga i bakhuvudet hela tiden. Och när man ligger på akuten och har jävligt ont i magen och väntar på att dom ska operera bort blindtarmen så undrar man vad i hela helvetet man gjort för att ha förtjänat det.
Men nä, jag vill inte ha det ogjort. Olika saker som har hänt har gjort mig starkare på olika sätt. Men samtidigt tycker jag att det räcker nu. Det räcker med ett år. Och folk undrar hur jag kan vara så positiv. Att jag är så stark. Hur orkar du? Vilken otur du har!
Ja, det är väl sant. Och ja, jag hade kunnat gräva ner mig och tyckt synd om mig själv. Men då hade det ju verkligen varit ett förlorat år!! Jag bestämde mig tidigt för att vara positiv, och göra vad jag ville. Att jag åt yoghurt första gången vi grillade, att det inte var lönt att fråga mig vad vi skulle äta, att det var omöjligt att bjuda mig på nåt. Dom jag umgicks med lärde sig det till slut. Och det blev okej. Och jag hade ångrat mig förbannat mycket mer om jag hade legat hemma och surat istället för att vara med.
Men nu tar vi ett break från det här, och låtsas att allt är bra. Tills det kommer en kontroll som visar något annat. Och det kommer inte hända!

RSS 2.0