Förväntningar och insikter

Det visade sig att jag hade lite fel om den där käkkirurgen Lars! 
Fick ett samtal förra veckan, förresten är det alltid lika kul när dom ringer från Sundsvall. Ringer ju från skyddat nummer. Och dom enda som ringer mig från skyddat nummer är ju käkkirurgen, jag vet liksom innan jag svarar vem det är. Man skulle nästan vilja säga att dom kan skippa den långa presentationen, "Hej det är Lars Sandahl, överläkare på Käkkirurgiska kliniken i SUndsvall", ibland så hinner han knappt prata klart innan jag säger Hej! haha. Men iallafall. Han ringde! Frågade hur det gick. Tusen frågor, om jag hade ont, hur det gick att äta, om jag hade hört nåt knakande ljud från käken (eh..Nej, tack och lov!!). Och så vidare. Sen pratade han om röntgen! Han sa att han skrivit remisser för MR och datortomografi redan i april, heja! MR är möjligt att göra i Övik. Men jag tror att dom som bestämmer såntdär glömmer bort att jag bor i Övik, så det lär bli Sundsvall. Det är iallafall planerat för slutet av juni. Dator måste göras på odontologisk röntgen i Sundsvall. Alltså. Det vore ju fint om man skulle kunna planera det här samtidigt, med tanke på att det tar typ fem minuter. Menne.... Är tveksam till att det kommer hända.
Vidare sa han att han hade tidig semester, att han skulle vara tillbaka i mitten på juli. Då skulle han kolla på bilderna och höra av sig om resultatet. GISSA om jag har höga förväntningar nu alltså. Första målet var ju att vara återställd till midsommar. Men det sket sig ju rätt hårt. Nästa mål är semestern. 20/7. Alltså. Jag kan leva med att jag måste vara lite försiktig med vad jag äter. Men tandställningen är jag ju väldigt gärna av med så tidigt som det bara går! Så håll tummar och tår tack!
 
Jag har kommit till lite insikter nu dom senaste veckorna. Jag tycker ju att allt har gått över förväntan efter op. Inga problem liksom. Men så börjar man tänka. Mitt humör har ju varit värdelöst, brinner av för ingenting. Det är väl inget som alla märker, jag brukar inte brinna av på random folk. Jag blir irriterad, men säger inte så mycket. Men på dom som jag har närmast, familjen. Ojoj. Och dom vet hur trevlig jag blir när jag inte har ätit. Pappa sa redan för längesedan att det berodde på det. Men jag har inte riktigt fattat det. Jag har fått för mig massa andra anledningar, sovit dåligt, p-piller, allt möjligt. Men jag har ju insett nu att det är ju så! Det är ju så jag varit i all evighet, så det är klart att det inte är något annorlunda nu. Vet inte varför det tog så lång tid för hjärnan att koppla det. Skyller på näringsbrist!
En annan sak som jag har "hört" om, är att man kan tappa mycket hår och att det blir sämre kvalitet på håret såna här gånger. Beroende på näringsbrist. "Men det har ju inte hänt mig, gud vad skönt!" Mm. Eller. Jag tappar vanligvis mycket hår i perioder. Men nu har det varit extremt väldigt länge. Så det kanske vore på sin plats att fortsätta med vitamintabletter ett tag till... Annars är jag väl skallig innan året är slut. 
 
Well. Överlag så känns det lite bättre just nu. Positivt. Att sommaren kanske inte blir fullt så jävlig och tråkig som jag hade räknat med. Midsommar är väl inte så viktigt ändå....

Update

Nu är det en evighet sedan jag skrev. Jag har inte skrivit ned något om senaste återbesöket. Det var ett dåligt besök. Jag hade hoppats på röntgen och bra besked. Nja. Vi pratade om tandställningen. Från den dagen, typ 4 v efter op skulle jag ta bort gummibanden en gång om dagen. Äta lite, INTE TUGGA!! Och typ träna. Jag var rejält stel i käken kan jag lova. Liksom. Inte öppnat munnen typ på fyra veckor... Jag skulle sätta tillbaka gummibanden efter några timmar, större delen av dygnet skulle jag ha dom där. Efter två veckor med det schemat skulle jag ta bort gummibanden helt. 
Jag, naiv som jag är, trodde ju att när jag inte behöver gummiband så tar man bort tandställningen. Men...
"Hur länge ska jag ha tandställningen?"
"Ja... Jag vet inte riktigt. Men nog till augusti iallafall"
"..... Augusti?! Det har jag INTE tänkt!!!"
"Haha nähä... Är det något speciellt, något visst datum du vill att den ska vara borta?"
"Eeeeh, ja, igår?!"
"Ja, det går ju inte för den dagen har ju redan passerat"
Ha ha ha vad skitkul du var då tänkte jag...
"Jaha. Men alltså. Varför ska jag ha tandställningen om jag inte ska ha några gummiband?!"
"OM det händer något"
Jaha. Ja. Jag fattar väl egentligen att det måste vara så. Samtidigt känner jag att hur svårt är det att sätta dit en ny om det behövs?! Fick frågan om jag ville ta bort den för att det var besvärligt/ont, eller om det var av "estetiska" skäl. Alltså. En blandning såklart. Det är ju inte kul på något vis. 
Efter lite kompromisser lovade Lars MR i juni, visar ev. förändringar i mjukvävnaden, och CT, visar bentillväxt, första veckan i juli. Har jag tur får jag svar i juli, men inget jag tror att jag får. Tror inte ens på att det blir röntgen då förän jag fått tider. Tandställningen försvinner när röntgen visar på "imponerande bentillväxt". Min dröm om att vara återställd till midsommar kommer alltså inte att uppfyllas. Jag får fortfarande inte tugga. Jag får inte det på hela sommaren typ. Party. Som fan. Jag är lite bitter, faktiskt. Men. Jag fortsätter som tidigare! Gilla läget!
Life's a bitch, deal with it! Det som inte dödar, det härdar.

RSS 2.0